Coronavaccinaties via huisarts (Astra Zeneca) – Huisartspraktijk Van Eijk – Delft
Ivoorkust 1 2622 GL Delft

« Terug naar het overzicht

Coronavaccinaties via huisarts (Astra Zeneca)

Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van mensen van 60 tot en met 64 jaar (geboortejaren 1956 t/m 1960), van oud naar jong. U krijgt van ons een oproepbrief per post thuis, wanneer u aan de beurt bent om een afspraak te maken voor vaccinatie.

Het ministerie van VWS heeft op 2 april besloten om het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca stop te zetten voor mensen jonger dan 60 jaar (geboren in 1961 of later). U leest hier welke alternatieve vaccinatiestrategie is bedacht voor de mensen <60 die eigenlijk Astra Zeneca zouden krijgen. De vaccinaties via de huisarts, voor mensen van 60 tot en met 64 jaar, kunnen gewoon doorgang vinden met AstraZeneca, daarvoor is het vaccin veilig genoeg gebleken. 

Wij krijgen veel vragen over vaccinaties. Om te voorkomen dat de praktijk telefonisch overbelast raakt, en onze kerntaak (reguliere huisartsenzorg) in het gedrang komt, kunt u hier doorklikken naar een document met veelgestelde vragen en antwoorden over coronavaccinaties.

Publicatiedatum: 11-05-2021